Banán plátky 20 g

Kód: LF696
Tip
Neohodnoceno
29 Kč 14,50 Kč / 10 g
Skladem
Možnosti doručení

Lyofilizovaný banán, co nikdy nezhnědne ani nezměkne. Zralý a sladký, plný vitamínů a minerálů.

  • sladká chuť bez přidaného cukru
  • křupavá a křehká struktura
  • zasytí na delší dobu díky obsahu vlákniny

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nemáte po ruce banán nebo jste ho zapomněli sníst, když byl ještě čerstvý a přezrálý vám nechutná? Je na čase vyzkoušet banánové plátky sušené mrazem. Lyofilizovaný banán je sklizený v ten pravý moment. Ani nezralý, ani přezrálý. Proto chutná sladce a krásně voní. Sušení mrazem z něj odstranilo vodu, jinak se na složení nezměnilo nic – většina vitamínů a minerálů zůstala zachována. Díky vysokému obsahu vlákniny vás příjemně zasytí.

Už jste zkoušeli banánové chipsy, ale moc vás neoslovily? Lyofilizovaný banán s nimi nemá moc společného. Banánové chipsy bývají smažené, tvrdé a plné cukru. Naproti tomu se naše lyofilizované banánové plátky suší mrazem. Výsledkem jsou křupavé, křehoučké kousky banánu, které se na jazyku jen rozplývají. Bez přidaného cukru a tuku.

Jak si vychutnat lyofilizovaný banán?

Křupněte si lyofilizovaný banán jen tak samotný místo čerstvého banánu. Dodá vám energii a živiny v práci, při sportu i na túře. Lyofilizované plátky banánu přimíchejte do jogurtu, cereálií nebo je rozmixujte s mlékem na lahodný koktejl. Využijte lyofilizovaný banán místo čerstvého při pečení – na dochucení krémů nebo ozdobu dezertů.

Náš tip

Banán představuje zdravou svačinku pro naše nejmenší, ale kolikrát ho děti přinesly zpátky rozmačkaný v aktovce? Zabalte jim do školy raději lyofilizovaný banán. Je lehoučký a výživný, ale rozhodně nezhnědne a nezměkne.

Lyofilizované banány jsou plné vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušené banány si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Banány jsou známé svým obsahem draslíku.
  • Jeden čerstvý banán obsahuje asi třetinu doporučené denní dávky vitaminu B6.
  • Banány dále obsahují vitamín C, hořčík, měď a mangan.
  • Vysoký obsah vlákniny přispívá k dobrému zažívání.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola