Detailní popis produktu
Tahle laskomina vytlačí ze spíže bonbóny a sladkosti. Na své straně má neodolatelnou kombinaci chutí i vitamíny obsažené v lyofilizovaných jahodách. Je favoritem u dětí a dospělých, co si rádi pořádně osladí život. V každé kuličce se ukrývá celá lyofilizovaná jahoda.
Zralé jahody se nejdříve vysuší mrazem, a tím si zachovají většinu vitamínů, minerálů i vůni a chuť čerstvých plodů. Při lyofilizaci se z ovoce odstraní většina vody. Poté se jahody obalí v mléčné čokoládě a přemění se ve sladkou pochoutku.
Lyofilizované jahody v čokoládě vás nadchnou také dlouhou trvanlivostí. Zatímco čerstvé jahody v čokoládě musíte hned sníst, ty lyofilizované můžete mlsat průběžně. Přitom chutí připomínají čerstvé jahody a navrch ještě krásně křupou.
Jak si vychutnat mrazem sušené jahody v čokoládě?
Vychutnejte si lyofilizované jahody v čokoládě jako mlsání u televize, sladkou tečku za obědem nebo rychlý zdroj energie. Skvěle se hodí také jako sladká laskomina místo obyčejné bonboniéry, třeba až půjdete na návštěvu k rodině nebo přátelům.
Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
- Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
- Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
- Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Parametry produktu:
Hmotnost: | 0.2 kg |
---|---|
EAN: | 8594204892148 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.